У нашій країні господині використовують цибулю для приготування різних страв, а також для консервації, свіжих салатів. У неї дуже багато корисних речовин, вона надає їжі яскравого смаку та аромату.

/Users/Belov/Таня/Одуванчиковая/Игорь Бажин/Фазенда (март 2024)/Фазенда 3.jpeg

У вирощуванні різних культур дуже важливо набувати якісного посадкового матеріалу. В інтернет-магазині «Фазенда» можна купити цибулю на посадку різних сортів та видів. Цибуля-сіянка дає відмінні результати у вирощуванні – це набагато простіше, ніж вирощувати культуру через насіння. Більше того, можна навіть у домашніх умовах отримати добрий урожай.

Лук: те, чого ви не знали про цю корисну та смачну культуру

Цибуля — це один із найпопулярніших і затребуваних овочів у нашій країні. Виростити її не складе величезної праці — впорається навіть новачок. Можна вирощувати її не лише на городі, а й на підвіконні – результат вас порадує та здивує.

Є безліч цікавих фактів, які будуть цікаві і досвідченим городникам, і новачкам у цій справі:

  1. Цибулю вирощували ще у Стародавньому Єгипті, де вона навіть використовувалася у різних релігійних заходах. Сьогодні цей овоч все такий же популярний у різних культурах світу;
  2. На даний час є величезна кількість видів та сортів цієї рослини. Класичною вважається жовта цибуля, але є також червона, біла, порей. Усі вони різняться кольором, формою, смаковими якостями;
  3. Цибуля — невибаглива рослина. Вона зростатиме і на вулиці, і на підвіконні в будинку (це стосується саме зеленої цибулі). Вибирайте максимально відкриті та сонячні ділянки. Земля має бути добре дренованою. Потрібно регулярно поливати рослини;
  4. Вирощувати можна і через насіння, і за допомогою цибулі-сіянки. У першому випадку доведеться робити розсаду – потрібно проростити насіння, щоб отримати міцні та здорові рослини. Сіянку відразу висаджують у відкритий ґрунт, що дуже зручно та економить час та сили;
  5. Загадкові цибульні кільця. Вважається, що кількість шарів у цибулі вказує на її вік – чим їх більше, тим цибулина старша;
  6. Цибуля — це не тільки рослина для кулінарних шедеврів. Вона широко використовується у виготовленні різних медичних препаратів, а також вона застосовується у народній медицині;
  7. Багато хто задається питанням про те, коли ж потрібно збирати врожай. Робити це необхідно тоді, коли зелена частина починає жовтіти і в’янути. Після збирання її слід просушити — так вона довше зберігатимуться.

Дотримуючись простих правил вирощування, можна отримати легко і просто дуже багатий та корисний урожай цибулі.